Hej!

Profil

Jag är Art Director, grafisk formgivare och illustratör med särskild passion för illustrerade mönster. Med över femton års erfarenhet från reklambyrå och inhouseavdelning har jag arbetat med små och stora företags visuella identitet.

Erfarenhet

2014–nu / Anställd på Försäkringskassan inhouse, först som illustratör och grafisk formgivare och senare som Art Director. Jag har varit med att ta fram Försäkringskassans grafiska profil 2014, för att sedan vara med att förvalta och utveckla den. I övrigt formger jag samhällsinformation i alla dess former – till webbplatsen, sociala medier, livesändna möten, mässor. På inhouse tar vi även fram byggstenar som illustrationer, informationsgrafik, ikoner, piktogram och foton.

2013–2014 / Min tid som Art Director på reklambyrån Mediaspjuth delades mellan två hemstäder, Stockholm och Jönköping. Bland kunderna fanns Elmia Subcontractor, Vätternrundan, Trä- och Möbelföretagen och Aller media. Under dessa år sålde jag även egna produkter på Nordic Design Collective och Rebel Walls.

2010–2012 / Art Director på Nine Yards, som jobbar med varumärkesupplevelser för kunder som Carlsberg, Aller media, Swedavia och Wella med flera. Lösningarna var lika varierade som uppdragen, som till exempel att stripa en 65 kvm stor expotrailer fylld med hjärngympa, konstgräs och poppiga trädgårdsmöbler. Eller hur man visuellt förgyller en middag för 600 tandläkare i ett 1800-tals museum.

2008–2010 / Hur översätter man känslan av en eyeshadow eller en doft till form som förstås på olika marknader? På globala Make Up Store jobbade jag som Art Director med bland annat av designsystem för skyltar, årstidbundna kollektioner och marknadsföring i butik, magasin och på webb.

Färdigheter
Verktyg
Kontakt

Art Direction. Grafisk formgivning. Illustration. Mönsterformgivning. Informationsgrafik. Allt för både tryck och webb.

Adobe Suite: InDesign, Illustrator, Photoshop. Acrobat. Office: Powerpoint, Word. Kikat på Sketch och After Effects.

hej@evelinawaldemarsson.se

0046 (0)72-321 26 13

hej@evelinawaldemarsson.se​

+46 (0)72-321 26 13

© 2018 by Evelina Waldemarsson